Stravovanie
Stravovanie je poskytovanie stravy v súlade so zásadami zdravej výživy s prihliadnutím na vek a zdravotný stav a podľa stravných jednotiek.
Za celodenné stravovanie sa považujú raňajky, obed , večera a dve vedľajšie jedlá, pri diabetickej diéte, pri bielkovinovej diéte a pri výživnej diéte tri vedľajšie jedlá.
Výšku stravnej jednotky a ďalšie podrobnosti o stravovaní vrátane spôsobu zabezpečovania a stravovania ustanoví všeobecne záväzný právny predpis, ktorý vydá Trnavský samosprávny kraj.
Strava sa pripravuje podľa jedálneho lístka zostaveného na každý druh podávanej stravy. Jedálny lístok sa zostavuje týždeň dopredu a jeho zostavovanie sa prispôsobuje sezónnosti ročných období, rôznorodosti podmienok a zámerom a zvyklostiam našej lokality.
Na desiatu býva ovocie a vydáva sa spoločne s raňajkami, na olovrant sa strieda ovocie, jogurt, puding a vydáva sa spoločne s obedom. Druhá večera pre diabetikov sa vydáva pri večeri.
Nad stravovaním dohliada aj stravovacia komisia ako pomocný orgán riaditeľa, kde sú zastúpení aj PSS zariadenia, ktorí spolupracujú pri zostavovaní jedálneho lístka.