Stravovanie

Stravovanie je poskytovanie stravy v súlade so zásadami zdravej výživy s prihliadnutím na vek a zdravotný stav a podľa stravných jednotiek.

Za celodenné stravovanie sa považujú raňajky, obed , večera a dve vedľajšie jedlá, pri diabetickej diéte, pri bielkovinovej diéte a pri výživnej diéte tri vedľajšie jedlá.
Výšku stravnej jednotky a ďalšie podrobnosti o stravovaní vrátane spôsobu zabezpečovania a stravovania ustanoví všeobecne záväzný právny predpis, ktorý vydá Trnavský samosprávny kraj.

Strava sa pripravuje podľa jedálneho lístka zostaveného na každý druh podávanej stravy. Jedálny lístok sa zostavuje týždeň dopredu a jeho zostavovanie sa prispôsobuje sezónnosti ročných období, rôznorodosti podmienok a zámerom a zvyklostiam našej lokality.
Na desiatu býva ovocie a vydáva sa spoločne s raňajkami, na olovrant sa strieda ovocie, jogurt, puding a vydáva sa spoločne s obedom. Druhá večera pre diabetikov sa vydáva pri večeri.
Nad stravovaním dohliada aj stravovacia komisia ako pomocný orgán riaditeľa, kde sú zastúpení aj PSS zariadenia, ktorí spolupracujú pri zostavovaní jedálneho lístka.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie